Ceai de Nalba, 50g, Stef Mar

Pret: 6.95 RON


Disponibilitate: In stoc

Acest produs este publicat la data de 08-09-2025 si vandut de Minunea Naturii. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate.


Categorie: Sanatate si ingrijire personala

Brand: StefMar

  • Ghid marimi haine
  • Salveaza ca favorit
  • Recomanda:         
  • Ceai de Nalba, 50g, Stef Mar Sub denumirea de nalba se cunosc mai multe plante care se deosebesc intre ele. Este vorba de Althaea officinalis L, numita popular nalba-mare, nalba-alba, de la care se folos­esc florile, frunzele si radacinile; Althaea rosea, numita popular nalba-de-gradina, nalba-rosie, rujalina, trandafiri-negri, de la care se utilizeaza florile; Mlva glabra Desv. - nalba-de-cultura; Malva silvestris L. - Nalba-de-padure, colaceii-babei, malaga, de la care se folosesc florile si frunzele; Malva neglecta Wallroth, numita popular casul-popii, cas, nalba-marunta, nalba-mica, de la care se intrbuinteaza numai frunzele. Actiune, indicatii si mod de utilizare Ceai de Nalba: Actiune interna secretolitica pulmonara, emolienta, expectoranta, antiinflamatoare a aparatului respira­tor, renal si gastro-intestinal (datorita sebstantelor mucilagi-noase si produsilor de hidroliza ai acestora). Intern, sub forma de ceai (macerare la rece), la inflamatiile cailor respiratorii (tuse, bronsita, laringita) precum si in infectiile renale si tulburari gastro-intestinale. Extern: actiune emolienta si antiinflamatoare. Frunzele si florile se utilizeaza extern sub forma de ca­taplasme, ca emolient si calmant. Se recomanda in laringite, traheite, spalaturi vaginale, ten uscat. Frunzele de nalba in amestec cu flori `de musetel si cu capsule de mac dau o buna gargara pentru amigdalite si abcese dentare. Sub forma de clisma se folosesc in hemoroizi. Pe tenul uscat si cu riduri se folosesc comprese care se tin timp de 10-15 minute. Radacinile tinute in gura inlatura raguseala, iar la copii se folosesc pentru a favoriza aparitia dentitiei. Intern: macerare la rece o lingura de radacina in 200 ml apa, la temperatura camerei, timp de 25 minute; dupa strecu­rare se adauga un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu, pentru a nu se produce iritatii stomacale. Cantitatea se bea fractionat, in 4-5 reprize in decursul unei zile, indulcit. Extern: infuzie - 2 linguri de frunze in 200 ml apa clo­cotita; se utilizeaza in furunculoza. Decoct: 20 g radacina la 100 ml apa rece; se fierbe timp de 20 minute; se utilizeaza sub forma de gargara, in afectiuni ale gatului (laringite, traheite) si in spalaturi vaginale. Decoct (in cosmetica): 30 g radacina maruntita la 450 ml apa rece; se fiebe 15 minute; se utilizeaza sub forma de com­prese pentru tenul uscat si riduri. Prezentare Ceai de Nalba: 50 g Ceai de Nalba, 50g, Stef Mar Alege acum Ceai de Nalba, 50g, Stef Mar si bucura-te de beneficii!

    Nota clientilor: 1

    • Acest produs nu a primit inca nici o nota. Fii primul care publica o nota si un comentariu daca l-ai cumparat deja.

    Adauga un review

    Acorda o nota


    Aboneaza-te la Newsletter

    Iti vom trimite cele mai recente oferte de la cele mai populare magazine saptamanal.