Disponibilitate: In stoc
Acest produs este publicat la data de 02-03-2024 si vandut de VitaMix. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate.
Făina este obţinută din seminţe de in după extracţia uleiului presat la rece. Are un conţinut redus de grăsimi şi de carbohidraţi şi un conţinut ridicat de proteine şi fibre. Se poate utiliza ca ingredient alimentar pentru produse de panificaţie şi de cofetărie. Se poate adăuga în iaurt. Principalul motiv pentru care semințele de in au devenit renumite îl reprezintă conținutul mare de omega-3 pe care îl au. E drept că nu îl depășește pe cel al alimentelor-campion în omega-3 (uleiul de pește și carnea de pește gras, cum ar fi somonul), dar seminţele de in sunt cea mai bogată sursă vegetală de omega-3, reprezentând o alternativă excelentă pentru cei care nu consumă carne de niciun fel, în perioada postului sau, pur și simplu, în completarea unei diete echilibrate.În materie de calorii, semințele de in sunt ideale pentru a pierde din greutate. Primele beneficii pentru care au fost recunoscute semințele de in au fost cele asupra tractului digestiv, mai exact efectul laxativ al acestora. Întrucât sunt bogate în fibre, ele favorizează absorbția nutrimentelor și reduc constipația.Pe lângă acizi grași esențiali și fibre alimentare, semințele de in conțin și o substanță numită lignină. Aceasta reprezintă o categorie aparte de fitoestrogeni (echivalentul hormonilor la plante), substanțe care acționează foarte asemănător estrogenilor, hormonii sexuali feminini. Lignina are o capacitate antioxidantă importantă, fiind capabilă să neutralizeze o mare parte din radicalii liberi din organism. Deși se găsește în mai multe plante, semințele de in se numără printre cele mai bune surse de lignină – conțin de 800 de ori mai multă lignină decât alte produse vegetale.
Iti vom trimite cele mai recente oferte de la cele mai populare magazine saptamanal.