Disponibilitate: In stoc
Acest produs este publicat la data de 30-09-2023 si vandut de VitaMix. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate.
Un ceai creat din produse 100% naturale, cunoscut ca fiind unul dintre cele mai benefice si eficiente tratamente naturale impotriva impotriva diabetului, dar si a altor afectiuni. Florile plantei castravetului amar infloreste in climat umed si cald astfel incat se gaseste de obicei in America de Sud si in tarile din Asia. In ciuda gustului sau amar, aproape insuportabil, karela contine multe substante nutritive de exceptie. Aceasta este o comoara naturala, are in structura sa 17 aminoacizi, din care 16 sunt identici cu aminoacizii insulinei bovine. Spre deosebire de insulina extrasa din microorganisme modificate genetic, cea vegetala are marele avantaj de a fi lipsita de reactii adverse si contraindicatii. Ingrediente: Fructe de castravete-amar (Momordica charantia)Beneficii, actiuni: Hipoglicemianta, hipocolesterolemianta, reminalizanta, vitaminizanta,antibiotica, antitumorala, antivirala, stimulanta pentru sistemul imunitar, antiparazitara. Utilizat in mod traditional si in tratarea starilor de iritare si de inflamare a organismului, castravetele amar are certe proprietati calmante si antiinflamatorii si merita introdus in dietele de detoxifiere a organismului.Principii active: Vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A si minerale precum calciul, potasiul, sodiul si fierul. Este o sursa excelenta de magneziu, mangan, fibre dietetice, acid folic, zinc si fosfor. De asemenea, contine betacaroten, fier si potasiu. Mod de preparare si administrare: se adauga 3-4 rondele de castravete amar (aproximativ o lingurita) peste apa in clocot, se face un decoct scurt (se lasa sa dea in clocot de 5-6 ori), se lasa la infuzat acoperit aproximativ 10-15. Se strecoara si se bea neindulcit sau se paote amesteca cu ceai de Stevie (care mai indulceste gustul amar). Se beau 3 cani pe zi. O cura trebuie sa tina 6 saptamani. Contraindicatii: Persoanelor cu glicemia scazuta, femeilor gravide sau care alapteaza, copiilor. A nu se lasa la indeman si vederea copiilor sub 3 ani. Ambalat in RomaniaCastravetele amar vegeteaza in zone tropicale, incluzand zona Amazoniana, estul Africii, Asia si Caraibele, fiind cultivat in America de Sud atat in scopuri alimentare cat si in scopuri medicinale. Este o planta erbacee din familia Cucurbitacee (familia bostanului), cataratoare, cu carcei, ajungand pana la 5 m lungime. Prezinta frunze simple, alterne, septate cu 3 pana la 7 lobi. Fiecare planta poarta separat flori mascule sau femele galbene. Fructele, castravetii, prezinta o forma oblonga si un exterior verucos distinct. In Emisfera Nordica, inflorirea are loc in iunie-iulie iar fructificarea din septembrie pana in noiembrie. Denumirea latineasca Momordica inseamna „a musca”, facand referire la marginile zimtate ale frunzelor, care apar ca si cand ar fi fost muscate. Toate partile plantei au gust amar. Populatiile locale amazoniene si triburile indigene sud-americane cultiva castravetele amar in gradinile proprii folosindu-l in mancaruri pentru aromatizare. Ca planta medicinala, castravetele amar are o istorie indelungata de utilizare in cadrul acestor populatii, astfel, ceaiul din frunze este folosit pentru diabet, pentru eliminarea gazelor intestinale, pentru a provoca menstruatia, si ca antiviral in pojar, hepatite, si afectiuni febrile. Topic este utilizat in rani, iritatii, si infectii, iar intern si extern pentru viermi si alti paraziti. In fitoterapia braziliana este utilizat in tumori, rani, reumatism, malarie, inflamatii, infectii vaginale, probleme menstruale, diabet, colici, febra, hemoroizi, viermi. Mai este folosit de asemenea ca afrodisiac si ca abortiv. In Mexic, intreaga planta este folosita in diabet, in dizenterie, iar radacina este un reputat afrodisiac; medicina naturista peruviana utilizeaza frunza sau partile aeriene in tratamentul pojarului, malariei, inflamatiilor iar in Nicaragua frunza este in mod obisnuit folosita in durerile de stomac, diabet, febra, raceli, tuse, dureri de cap, malarie, probleme menstruale, hipertensiune, infectii, si ca ajutor pentru nasteri. Castravetele amar contine o varietate de compusi biologic activi incluzand triterpene, proteine si steroizi. O proteina gasita in castravetele amar – momordina – a demonstrat clinic activitate anticanceroasa pe limfoamele Hodgkin la animale; si alte proteine izolate din planta au demonstrat activitate antitumorala si antivirala. In numeroase studii, cel putin trei grupuri diferite de compusi gasiti in toate partile plantei, care includ un amestec de saponine steroidice (charantine), peptide similare insulinei si alkaloizi, au demonstrat clinic proprietati hipoglicemiante sau alte actiuni cu beneficii potentiale in cazul diabetului. Mai mult de 100 de studii in vivo au demonstrat efectele de reducere a glicemiei ale acestui fruct. Acesta a aratat de asemenea abilitatea de a imbunatati aportul celular de glucoza, de a stimula eliberarea insulinei, si de a potenta efectul acesteia. In alte studii in vivo, fructul sau semintele de castravete amar au redus colesterolul total. Intr-un studiu, nivelele ridicate de colesterol si trigliceride la sobolanii diabetici au fost reduse pana la normal dupa 10 saptamani de tratament.
Iti vom trimite cele mai recente oferte de la cele mai populare magazine saptamanal.