Disponibilitate: In stoc
Acest produs este publicat la data de 30-09-2023 si vandut de VitaMix. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate.
IndicațiiProdus din ulei obținut din coaja de portocale BIO, are o aromă fructată, proaspătă și dulce-acrișoară.Condiment alimentar de cea mai bună calitate, 100% natural, folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deșerturilor. Este obținut din ulei pur din coajă de portocale certificate BIO și are o aromă fructată, proaspătă, dulce-acrișoară. Poate fi folosit în loc de suc de portocale proaspăt sau coajă de portocale dar poate înlocui cu success și lichiorurile de portocale din rețete. Un mare ajutor pentru cei care își fac probleme în legătură cu substanțele pe care le pot îngera atunci când consuma coajă de la portocale tratate.BeneficiiDiferența dintre extractul de portocale și esența de portocale: Extractul pur de portocale este 100% natural, esențele de portocale sunt o combinație de arome sintetice și ulei vegetal sau propilen glicol. Datorită conținutului de pesticide și de substanțe de prezervare folosite pentru tratarea și depozitarea portocalelor, coaja nu este destinată consumului uman. Se folosește în rețete în care se adaugă suc proaspăt de portocale sau coajă de portocale BIO pentru a obține sau intensifică aromă de portocale.Mod de folosireSe poate adăuga în rețete cu fructe, dulcețuri, marmelade, înghețată, creme de patiserie, clătite, cozonaci, torturi, cocktailuri, muffins, cupcakes, prăjituri, sosuri. Se foslosește în rețete în care se adaugă suc proaspăt sau coajă de portocale BIO pentru a intensifica aromă de citrice sau în rețete în care folosiți de obicei Grand Marnier, Cointreau sau alt lichior de portocale.Dozaj recomandat1 linguriță de extract de portocale la 500 gr./ml compozițieCe sunt extractele naturale?Extractele naturale sunt condimente alimentare, alternativă 100% naturală a esențelor și aromelor artificiale disponibile în comerț. Nu sunt esențe, tincturi sau arome concentrate. Dacă esențele sunt arome atificiale ce imită aroma naturală, tincturile sunt în general pentru uz medicinal. Aromele concentrate sunt tot arome artificiale cu o concentrație mai mare. Când sunt folosite extractele naturale, aroma produsului finit este similară cu a ingredientului principal folosit pentru obținerea extractului natural.De ce extractele naturale au alcool?Uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă, alcoolul permițând solubilitatea uleiurilor esențiale conținute de cojile de lămâi sau portocale, păstăile de vanilie, boabele de cafea sau frunzele de mentă. Extractele naturale pot fi etichetate astlfel doar dacă au o concentrație minimă de alcool (35% pentru Extractele de Vanilie sau Cafea, 85% pentru Extractele de Lămâi, Portocale sau Mentă). Alcoolul permite difuzarea omogenă a uleiurilor în orice preparat alimentar iar în procesul de gătire alcoolul se ecapora lăsând în urmă doar aroma ingredientelor aromatice.
Iti vom trimite cele mai recente oferte de la cele mai populare magazine saptamanal.